sreda, 6. april 2016

˝Dobronamerni˝ nasveti, ki jih kot mama ne želim slišati

Ni hujšega kot to, da dobim nasvet, za katerega nisem prosila. Sploh v trenutku, ko ga najmanj potrebujem slišati. Spodnji stavki so definitivno pravi zakladi, ki bi jih najrajši zakopala in na njih posadila brezo:

1. Sprosti se, ne bodi tako živčna!
Ja, točno to! Po 16 urah tolaženja kričečega histeričnega dojenčka v naročju, ki nikakor noče zaspati, je to edini stavek, ki me bo popeljal v zen razpoloženje. Še zeleni čaj si skuham in sem pripravljena na meditacijo.

2. Še tole potrpi, potem bo lažje!
Ne, ne bo. Vzgoja in z njo povezane tegobe se ne končajo takrat, ko otrok pihne prvo svečko na tortici. Naslednji, prosim!

3. Uživaj v vsakem trenutku, prav posrečeni so pri tej starosti!
Točno to in še veliko več! Med drugim je neopisljivo čudovito metanje ob tla zaradi trme, nenehna in nerazumna uporaba besede NE v najbolj neprimernih situacijah, izsiljevalski jok, ki reže ušesa sredi trgovine, nikoli-ne-bom-lulal-v-kahlico-ampak-samo-v-pleničko faza in številne druge. Veselje, o veselje!

4. Pametno bi bilo, če bi počivala takrat ko otrok spi.
Absolutno! Vpiši me zraven! Kuhanje, pospravljanje, pranje perila, likanje gore opranih oblek...pa namesto mene opravi vila s čarobno paličico, kajne?

5. Mogoče bi bilo dobro, da si kdaj vzameš čas samo zase.
Kateri termin za varstvo ti ustreza??

Imate tudi ve izkušnje s takšnimi nasveti? Vesela bom vaših komentarjev na FB strani!

xoxo, Nilijuška

Ni komentarjev:

Objavite komentar