nedelja, 14. avgust 2016

FIT pohan piščanec

Nedeljska rutina: goveja župa, restan krompir, pohano meso in zelena solata. Ne poznam nikogar, ki bi sedeč za babičino mizo med nedeljskim kosilom rekel NE pohanem piščancu. No, razen vsi vegetarijanci, vegani in tisti, ki na svoj krožnik ne dajo nič, kar vsebuje segreta olja in nezdrave maščobe.

Za vegetarijance in vegane še nisem našla rešitve za nadomestilo (in najbrž si tudi ne želijo zelenjavnega nadomestila za pohanega piščeta), za vse ostale pa imam odlično novico! V spodnjem receptu boste našli način, kako pripraviti popolnega nedeljskega piščanca na popolnoma zdrav način: brez cvrtja v nezdravih maščobah! Pravzaprav brez kakršne koli uporabe olja, brez pomakanja v jajce, moko in drobtine, rezultat je pa kljub temu takšen, kot si ga želimo in poznamo - slasten, sočen piščanec, obdan s hrustljavo skorjo iz drobtin. Ready?

Kaj potrebujem:

  • piščančje zrezke
  • navaden tekoči jogurt
  • krekerje
  • sol in poper


Lotim se dela:

1. Piščanca narežem na poljubne kose in rahlo posolim. Jaz jih narežem na manjše kose, da jih jemo kot medaljone.

2. Krekerje zdrobim na majhne koščke. Tukaj pride prav vrečka za zmrzovanje, ki jo zavežem in s prsti drobim krekerje. Pazim, da ne zdrobim v prah, ker potem ne bo več hrustljavih drobtin na skorjici.


3. Pripravim si dva globoka krožnika. V enega zlijem tekoči jogurt, ga posolim in popopram po okusu in zmešam. V drugega dam zdrobljene koščke krekerja.


4. Piščanca pomočim najprej v jogurt (v celoti, da jogurt prekrije ves kos), potem ga prestavim v krožnik z drobtinami, kjer prav tako ves kos dobro prekrijem z drobtinami in prestavim na pekač s peki papirjem.


5. Pladenj dam v pečico, segreto na 180 stopinj za približno 15 - 20 minut oziroma dokler se skorja ne zapeče zlato rjavo.


Vsak, ki je poskusil pohanega piščanca na ta način, je rekel, da bolj sočnega, hrustljavega in dobrega piščanca še ni jedel. Če bi ga tudi vi radi jedli, kljub temu pa se ne želite odpovedati babičinem kosilu vsako nedeljo, predlagam, da ji zaupate ta recept. Zaradi tega zdravega način priprave boste na koncu za sladico brez slabe vesti pojedli dva kosa njenega štrudla. Tale naj kar ostane original, bi ga bil greh spremenit ;)

xoxo, Nilijuška

Če želite biti obveščeni o najnovejših objavah Nilijuške, jo spremljajte na Facebook strani.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar